Themazones 2017

Bergreizen

De Alpen zijn populair als vakantiebestemming maar Belgen hebben een groeiende belangstelling voor andere bergregio’s. Tijdens het komende Vakantiesalon van Antwerpen krijgen nieuwe bergbestemmingen en formules extra aandacht: de mooiste en nieuwste bergroutes in de Balkan of Zuid-Amerika, charmelogies in Italië of Spanje, bijzondere trekkings in Nepal of luxueuze rondreizen in Namibië, avontuur in Suriname of Ethiopië, met de camper door Canada of fietsen in Armenië. Bezoekers konden hun vaardigheden testen op de skisimulator of op het fietsparcours, of gratis presentaties bijwonen in Hal 1 en Hal 3.

E-mobility

Voor velen staat vakantie gelijk aan bewegen, al reizend ontdekken, met de mobilhome, met de motor, maar vaak ook met de fiets. Het Vakantiesalon Antwerpen wou inspelen op deze tendens en heeft daarom een fietsparcours aangelegd waarop elektrische fietsen, steps, tandems enz. konden getest worden. Een aantal aanbieders waren aanwezig met de laatste nieuwe modellen. Daarnaast werden er ook workshops gehouden worden rond dit thema en degenen die de fietsmicrobe te pakken hadden, konden terecht bij de exposanten die fietsvakanties aanbieden.

B&B Expo

Een verblijf in een bed & breakfast is een persoonlijke en originele reisformule die steeds meer mensen aanspreekt in hun zoektocht naar originele en authentieke overnachtingsmogelijkheden. B&B Expo stelt een ruim internationaal aanbod van Bed & Breakfast-locaties voor. Daarnaast komen ook charmehotels aan bod en stellen toerismebureaus en gespecialiseerde organisaties hun aanbod voor. Eén van de grote voordelen van het Vakantiesalon Antwerpen is dat de bezoekers meteen persoonlijk contact hebben met de eigenaars en de uitbaters van de hotels of hotelketens. Hierdoor wordt er een “familiale” sfeer gecreëerd. Ook wie zelf plannen koestert om een eigen bed & breakfast op te starten, zal op B&B Expo de nodige informatie vinden. Er worden bovendien elke dag workshops georganiseerd om zelf een bed & breakfast op te starten.

Piazza Italiana

Gezien de grote liefde van vele landgenoten voor la Bella Italia, werd sinds de editie van 2016 een Piazza Italiana in het leven geroepen op de beurs. Typische hotelletjes, Italiaanse regio’s, toeristische diensten, B&B’s, enz. stellen er hun aanbod voor. Voeg daarbij typische Italiaanse decoratie, een lekker Italiaans wijntje en bijpassende muziek en u zou gezworen hebben dat u er al was!

Nederland Paviljoen

Sinds een aantal jaren nu, kunnen de bezoekers van het Vakantiesalon Antwerpen terecht in hal 4 in een zone die speciaal gewijd is aan onze Noorderburen. Tientallen toeristische diensten, hotels en aanbieders van typische Hollandse specialiteiten staan bezoekers graag met woord en daad bij.

Motorreizen

Steeds meer mensen gaan met de moto op reis want dat zorgt voor avontuur en een gevoel van vrijheid. Daarenboven kunnen motorrijders steeds vaker terecht bij logies en professionele reisorganisaties die hun specifieke noden kennen. Vandaag leggen tal van logiesverstrekkers zich zelfs toe op gasten die met de moto onderweg zijn door veilige parkeerplaatsen en gedetailleerde informatie aan te bieden.

Het paviljoen ‘Motorvakanties’ van het Vakantiesalon Vlaanderen stelt een aantal motorvriendelijke logiesverstrekkers voor en het ontvangt ook gespecialiseerde reisorganisaties die Europese en verre reizen aanbieden waarbij in het land van bestemming een motor kan gehuurd worden.

SOS Wereldplein

Steeds meer Belgen kiezen voor een werkvakantie. De interesse voor deze nieuwe trend is zo groot dat het Vakantiesalon Antwerpen er een speciale ruimte aan besteedt met informatiestanden van gespecialiseerde organisaties. Ook in 2018 bieden onze exposanten je opnieuw een ruim aanbod aan programmaconcepten aan om je een onvergetelijke en interculturele levenservaring te laten beleven!Neem een kijkje in de wereld van vrijwilligerswerkreizen en activiteiten die op een vernieuwende manier een bijdrage leveren aan internationale samenwerking. Ben je op zoek naar een unieke ervaring en wil je graag je steentje bijdragen door je actief in te zetten voor vrijwilligersprojecten? Dan kunnen onze exposanten je meer informatie bezorgen over ranchverblijven, vrijwilligerswerk, bescherming van wilde dieren en natuur, taallessen, voluntoerisme,…