Themazones 2018

In de vier hallen van Antwerp Expo delen honderden professionele exposanten uit binnen- en buitenland hun kennis en ervaring met de bezoekers zodat je goed geïnformeerd naar je bestemming vertrekt. Van een citytrip per trein naar Amsterdam tot een safari in Zuid-Afrika, een rondreis in Albanië of een camping in Zuid-Frankrijk: je vindt het allemaal onder een dak tijdens het Vakantiesalon Antwerpen. Naast de stands met klassieke vakantiebestemmingen vind je tijdens de beurs ook een aantal duidelijk afgebakende zones met gespecialiseerde vakantieformules. Een overzicht hieronder.

Activityland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Zijn wandelen en fietsen je geliefkoosde activiteiten tijdens de vakantie? Dan moet je een kijkje nemen bij de exposanten van Activityland: georganiseerde wandel- en fietsvakanties, verblijven, trekings of rondreizen, dichtbij of veraf, verenigingen en gespecialiseerde uitrusting om je vakantie nog aangenamer te maken. Test hier fietsen en steps. Maar je vindt hier ook andere actieve vakanties: fotografiereizen, surfvakanties, duikvakanties, …

B&B Land

Vakantie-Salon-Antwerpen

Je zoekt kleinschalige logies, persoonlijk onthaal in een regio waar heel wat te beleven en te zien valt? Neem een kijkje in de zone met bed & breakfasts: hier maak je kennis met de uitbaters van B&B’s, ontdek je nationale en internationale verenigingen van B&B’s. In deze zone vind je ook uitbaters van vakantiewoningen en -appartementen in heel Europa.

Campingland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Kamperen is wellicht de oudste vorm van een natuurvakantie en blijft populair: in Campingland zijn tal van exposanten gegroepeerd: individuele kampeerterreinen, campinggidsen en kwalitatieve campingverenigingen. Liever met de camper onderweg? Geen probleem, hier bezoek je de kleinste en de grootste campers om te huren of te kopen, vind je informatie over georganiseerde reizen met de camper en de ideale uitrusting.

Cruiseland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Informeer je over betaalbare tot super luxueuze cruises in de Middellandse Zee of de Caraïben, een zeilcruise langs de Griekse Eilanden of een spectaculaire cruise langs de Noorse fjorden. Daarenboven is hier alle informatie te vinden over rederijen die ferry’s, motorjachtverhuur en riviercruises aanbieden van dichtbij op de Schelde tot ver weg door de Mekongdelta.

Homeland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Een daguitstap of een lange vakantie in eigen land. Je staat versteld hoeveel mogelijkheden je dichtbij huis vindt: een weekendje Ardennen of een city trip naar Mechelen, fietsen in de Kempen of kanoën op de Lesse, België heeft zo veel te bieden om tussen de drukte van alledag even of langer tot rust te komen en te genieten zonder lange afstanden af te leggen.

Bloggerszone

Vakantie-Salon-Antwerpen

Bloggen is in: heel wat bloggers delen hun reiservaringen met de bezoekers van hun blog. In deze zonen bieden we bloggers de mogelijkheid elkaar en het publiek te ontmoeten zodat ze nog meer tips krijgen om hun blogs te verrijken. Klik hier voor een kijkje te nemen naar de aanwezige bloggers op onze beurs en hun programma vindt u hier.

Ecotoerisme

Vakantie-Salon-Antwerpen

Heel wat organisaties steken een helpende hand uit om onze wereld beter en mooier te maken: wie daaraan wil meewerken, vindt in deze zone ook heel wat mogelijkheden om nuttig te zijn tijdens de vakantie: vrijwilligersvakanties in een natuurgebied of in de derde wereld, een sabbatjaar organiseren en voordelig de wereld rondtrekken, zorgvakanties in binnen- en buitenland, een taalcursus in de Zuid-Amerikaanse jungle of dieren beschermen in Afrika.