Animaties 2018

Ben je benieuwd wat er allemaal te beleven valt tijdens het Vakantiesalon?

In afwachting van de animaties die u zal kunnen ontdekken tijdens de editie van januari 2019, vindt u hieronder de animaties van de voorbije editie.

Dans de wereld rond

Vakantie-Salon-Antwerpen-14

Dit jaar was het thema dans de wereld rond. Hiervoor was er een podium aanwezig waar de hele dag door verschillende dansen opgevoerd werden door professionals. Je kon er kennis maken met de  typische volksdansen uit Georgië, je kon leren flamenco dansen of je kon genieten van de optredens door Born4Dance (hiphop, buikdansen, afro dance) of van Peruviaanse live band Rumbon Latino!

Escape Room

Bij de stand van riksja travel kon je testen hoe opmerkzaam en snel genoeg je was. Ze hadden immers een heuse escape room gebouwd op hun stand.

Petanque Piste

In Hal 1 kon je je wanen in het zuiden van Frankrijk. Door de aanleg van de petanquepiste kon je een spelletje petanque spelen.

Bezoek Cruiseschip

rivercruise vakantie

Bezoekers van het Vakantiesalon Antwerpen konden gratis een van de twee cruiseschepen van Feestra bezoeken die aangemeerd lagen in het Willemdok in de Antwerpse haven. Vanaf de beurs vertrok er een shuttle bus naar de Antwerpse haven om er het comfort van de schepen te ervaren: www.feenstrarijnlijn.nl

Duikinitiatie

Vakantie-Salon-Antwerpen-12

Dankzij onze partner Nelos (Nederlandstalige liga voor Onderwateronderzoek en –sport), kon onze bezoekers opnieuw een gratis duikinitiatie volgen. Gediplomeerde instructeurs gaven uitleg, onderwater foto’s werden genomen, en er werd zelfs doorverwezen naar reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in duikvakanties.

Fietsparcours

fietsen--Vakantie-Salon-Antwerpen

Voor velen staat vakantie inderdaad gelijk aan bewegen, al reizend ontdekken, met de mobilhome, met de motor, maar vaak ook met de fiets. Wij wilden inspelen op deze tendens en hebben daarom een fietsparcours aangelegd waarop elektrische fietsen, steps, tandems enz. konden getest worden.. Een aantal aanbieders hebben hun laatste nieuwe modellen gedemonstreerd en aanbieders van fietsvakanties maakte het aanbod compleet.

Kinderanimatie

Kinderen-animatie--Vakantie-Salon-Antwerpen

Naar goede gewoonte werden de kinderen niet vergeten op het Vakantiesalon Antwerpen. In hal 1 ontvingen we hen graag voor een uurtje (of meer) knutsel- en spelplezier. Daarenboven konden ze zich ook uitleven op een springkasteel. Dit was in samenwerking met Diederik Reizen

Workshops

Vakantie-Salon-Antwerpen-15

Alle workshops en presentaties werden in het Nederlands gegeven en vonden plaats in de workshopruimte van hal 2. Deelname was gratis voor beursbezoekers. KLIK HIER voor het programma van editie 2018.

Avontuurlijke Touwenparcours

Nieuw dit jaar was het touwenparcours van Oenanthe. Hun nieuwe “Adventure rope trailer”ontvouwde zich op de gewenste locatie tot een volwaardig touwenparcours met 8 verschillende bruggen op 3,2 m hoogte. Bezoekers konden avontuur bleven op de verschillende hindernissen die ze moesten overwinnen. Het continu zekeringssysteem garandeerde hierbij de veiligheid en een optimale doorgang. (vanaf 8 jaar).