Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-28 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

vakantie-salon-antwerpen-9 copie

CosmopoliClan is een tweetalige (Nl & Eng) family travel blog die gezinnen wil warm maken om de klassieke all-in vakanties achter zich te laten en samen de wereld te ontdekken. Een streepje Luxe is er nooit ver weg. De Clan wil vooral inspireren door het delen van eigen reisavonturen, maar belicht daarnaast ook de praktische kant van het reizen met kinderen. Bovendien kan je er terecht voor tips om de reiservaringen te upgraden, zorgvuldig  opgebouwd vanuit Sarah’s professionele ervaring in de reissector en Haar interesse in travelhacking.

vakantie-salon-antwerpen-2 copie

Zelfstandig een reis plannen is niet altijd gemakkelijk. De blog Travel Unlimited werd opgericht om de Belgische doe-het-zelf reizigers te helpen met de praktische kant van het plannen van een reis! De perfecte trip begint meestal met het scoren van een sportgoedkoop vliegticket via deze blog om vervolgens met slimme tips en handige informatie de ultieme reiservaring te beleven!

Glenn begon in 2016 met zijn eigen travelblog ‘Reistebrij’. Hij wil andere jongeren en mensen met een jonge geest inspireren om te reizen. Zowel vlakbij als iets verder binnen en buiten Europa. Glenn focust met Reistebrij op food, cultuur, streetart, .. Hij brengt alles in beeld op foto’s en in travelvlogs. Zijn verslag lees je op de blog.

Intussen bezocht Glenn al meer dan 30 bestemmingen in 17 landen. Tot nu was zijn backpackmaand door Thailand de meest onvergetelijke trip.

In de toekomst staan er nog veel nieuwe bestemmingen op de planning.

Je volgt het allemaal mee op instagram, facebook, youtube en reistebrij.be

vakantie-salon-antwerpen-2 (1) copie

Reisjournalisten  Myriam en Werner zijn altijd onderweg. Drie jaar geleden lanceerden ze Dichtbij & Ver weg als een eigen platform om ongestoord over hun reiservaringen te vertellen. Hun missie? Inspireren. Myriam heeft een uitgesproken voorliefde voor Azië, in het bijzonder Thailand en Japan, Werner voor Europa en oenotoerisme. Hun grote passie voor Afrika is de gemene deler. Dichtbij en ver weg dus. Maar ook avontuurlijk en luxueus, altijd benieuwd naar de lokale gastronomie. Hun blog wordt vooral gewaardeerd om de goed geschreven teksten en mooie foto’s

vakantie salon antwerpen 5

De Roadtrippers of the sun bestaan uit 2 leden, namelijk Sigrid Rijckoort en Bryan Blaes. Sigrid is een dromer, maar ook een perfectionist. Ze houdt van dansen, alle soorten pasta, mooie bloemen en alles wat kleur heeft.  Ze is ook een levensgenieter. Bryan is sportief en een avonturist. Hij houdt van creëren, nieuwe dingen ontdekken en lekker eten. Hij is een leergierig persoon. Sigrid en Bryan zijn soulmates en delen eenzelfde liefde voor reizen en al wat  daarbij komt kijken. Dit jaar maakten ze een reis van 3 maanden doorheen Mexico en Amerika en volgend jaar is Azië aan de beurt. Veel verhalen om te vertellen dus.

vakantie-salon-antwerpen-3 (1) copie

Op de Engelstalige blog Wanderlust tourist volg je de avonturen van Deborah en Maarten rond de wereld. In hun reisdagboek vind je van alle soorten reizen, van korte city trips tot langere roadtrips. Ook delen zij graag hun eerlijke mening van hun verblijven zoals appartementen, hotels, etc “ Ik ben van mening dat je in blogs meer te weten komt dan een gewone korte review van het verblijf. Ondanks dat ze graag zelf hun reis plannen, vinden ze het ook niet erg om eens georganiseerd te reizen “ We werken allebei fulltime en soms hebben we echt geen tijd om een unieke reis zelf in elkaar te steken, wij vertrouwen er op ( na wat opzoek werk) dat zij hun job goed doen”. Je vindt bij wanderlust tourist ook wel wat tips die zeker handig kunnen zijn tijdens je reis

Withkidsontheroad is een Belgische reisblog waarin reizen met kinderen centraal staat. Katrien en Ludovic nemen hun zevenjarige zoon Bas en driejarige dochter Elodie mee naar alle uithoeken van de wereld en delen hun avonturen via hun blog en instagram. A.d.h.v. herkenbare teksten en inspirerende foto’s willen ze jonge ouders laten zien dat kinderen alvast geen rem moeten zetten op avontuur, maar willen ze iedereen aansporen om kinderen de wereld te laten zien

“Wat gaan we doen met de kinderen?”, is een vraag die vele ouders zich stellen in de vakantie of in thet weekend. Een vraag waar niet altijd direct een antwoord op komt. Ouders zijn vandaag de dag erg kritisch als het over een uitstap gaat. En terecht! Het lijstje aan eisen voor een uistap neemt ook toe: liefst niet te duur, met nodige voorzieningen voor kleine kinderen, uitdagend voor groot en klein. De zoektocht is niet altijd even gemakkelijk.

 

De facebookpagina ‘ op stap met mama en papa’ probeert hier een leegte op te vullen. Enkele enthousiaste ouders beschrijven hier regelmatig uitjes die ze maakten met hun kinderen. Aangezien zij zelf de uitstappen hebben gedaan , zijn zij de ideale personen om een subjectief verslag te schrijven. Je kan hier dus in alle eerlijkheid lezen waarom een bepaalde plek het bezoeken waard is en waar je rekening mee dient te houden bij je bezoek. De verslagen zijn voldoende gedetailleerd. Het is vooral ook een plek om inspiratie op te doen, want ook minder bekende plaatsen of activiteiten komen aanbod. Het is ook erg fijn om de reacties en meningen van andere ouders te lezen. Nog een bijzondere troef is het feit dat er af een toe kortingscodes worden meegedeeld. Want wie vindt het nu niet fijn om wat te kunnen besparen op uitstappen? Bovendien worden er ook heel regelmatig wedstrijden gehouden waarbij er vrijkaarten voor evenementen te winnen zijn.

 

Kortom een inspirerende pagina vol originele tips voor uitstappen met kinderen

www.viafairtravel.com  is een Engelstalige blog over ethische en duurzame toerisme initiatieven gaande van luxueuze eco lodges en glamping spots, tot outdoor- activiteiten en zelfs vrijwilligersorganisaties in de meest afgelegen gebieden ter wereld. Alle organisaties waarover Via Fair Travel schrijft, zetten zich in voor de ontwikkeling van verantwoord toerisme en voor het welzijn van lokale gemeenschappen en natuur. Je vindt er ook tips over andere inspirerende blogs, vlogs en Instagram accounts.

Kortom, Via Fair Travel is een bron van inspiratie voor iedereen die op een meer verantwoorde en ethische manier wil reizen en  leven – en er steeds veel plezier aan wil beleven ook!