Gent 4-7 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 19-22 NOVEMBER 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float

Themazones 2018

In de vier hallen van Antwerp Expo deelde honderden professionele exposanten uit binnen- en buitenland hun kennis en ervaring met de bezoekers zodat je goed geïnformeerd naar je bestemming kon vertrekken. Van een citytrip per trein naar Amsterdam tot een safari in Zuid-Afrika, een rondreis in Albanië of een camping in Zuid-Frankrijk: je vond het allemaal onder één dak tijdens het Vakantiesalon Antwerpen. Naast de stands met klassieke vakantiebestemmingen vond je tijdens de beurs ook een aantal duidelijk afgebakende zones met gespecialiseerde vakantieformules. Een overzicht hieronder.

Activityland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Zijn wandelen en fietsen je geliefkoosde activiteiten tijdens de vakantie? Dan had je een kijkje moeten nemen bij de exposanten van Activityland: georganiseerde wandel- en fietsvakanties, verblijven, trekings of rondreizen, dichtbij of veraf, verenigingen en gespecialiseerde uitrusting om je vakantie nog aangenamer te maken. Je kon hier fietsen en steps testen. Maar je vond hier ook andere actieve vakanties: fotografiereizen, surfvakanties, duikvakanties,…

B&B Land

Vakantie-Salon-Antwerpen

In de zone met bed & breakfasts kon je kennis maken met de uitbaters van B&B’s en ontdekte je nationale en internationale verenigingen van B&B’s. In deze zone vond je ook uitbaters van vakantiewoningen en -appartementen in heel Europa.

Campingland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Kamperen is wellicht de oudste vorm van een natuurvakantie en blijft populair: in Campingland waren er tal van exposanten gegroepeerd: individuele kampeerterreinen, campinggidsen en kwalitatieve campingverenigingen. Liever met de camper onderweg? Geen probleem, hier kon je een bezoek brengen aan de kleinste en de grootste campers om te huren of te kopen en vond je informatie over georganiseerde reizen met de camper en de ideale uitrusting.

Cruiseland

Vakantie-Salon-Antwerpen

In cruisland kon je je informeren over betaalbare tot super luxueuze cruises in de Middellandse Zee of de Caraïben, een zeilcruise langs de Griekse Eilanden of een spectaculaire cruise langs de Noorse fjorden. . Daarenboven kon je hier alle informatie vinden over rederijen die ferry’s, motorjachtverhuur en riviercruises aanboden van dichtbij op de Schelde tot ver weg door de Mekongdelta.

Homeland

Vakantie-Salon-Antwerpen

Een daguitstap of een lange vakantie in eigen land. We stonden versteld hoeveel mogelijkheden je dichtbij huis vond: een weekendje Ardennen of een city trip naar Mechelen, fietsen in de Kempen of kanoën op de Lesse, België heeft zo veel te bieden om tussen de drukte van alledag even of langer tot rust te komen en te genieten zonder lange afstanden af te leggen.

Bloggerszone

Vakantie-Salon-Antwerpen

Bloggen is in: heel wat bloggers deelde hun reiservaringen met de bezoekers van hun blog. In deze zone boden we bloggers de mogelijkheid elkaar en het publiek te ontmoeten zodat ze nog meer tips kregen om hun blogs te verrijken. Klik hier voor een kijkje te nemen naar de aanwezige bloggers op onze beurs.

Ecotoerisme

Vakantie-Salon-Antwerpen

Heel wat organisaties steken een helpende hand uit om onze wereld beter en mooier te maken: als je daaraan wou meewerken, vond je in deze zone ook heel wat mogelijkheden om nuttig te zijn tijdens de vakantie: vrijwilligersvakanties in een natuurgebied of in de derde wereld, een sabbatjaar organiseren en voordelig de wereld rondtrekken, zorgvakanties in binnen- en buitenland, een taalcursus in de Zuid-Amerikaanse jungle of dieren beschermen in Afrika.